Gyerekbarát fogászat nyílt

Gyerekbarát fogászat nyílt

A gyerekek többsége fél a fogászatra menni, a korai rossz élmények pedig egész felnőttkorban elkísérnek minket, ezt szerintem sokan igazolhatjuk. Nagyon sok múlik az orvoson persze, de a környezet, a legmodernebb technológiák is sokat segítenek abban, hogy a lurkók semmit se érezzenek abból a pár percből, amíg leellenőrzik, vagy rendbe teszik a fogaikat. A kicsik igényeihez igazodva a budapesti DentalCoop megnyitotta az első magán gyermekfogászatát,  a DentálKópét, melyben különleges igényű gyermekeket is vidám körülmények közt tudnak ellátni, a környezet pedig egyszerűen meseszép! Az igazat megvallva, ide én még felnőttként is szívesen járnék… 🙂

 

 

A DentalCoop fogászaton a családosok körében egyre nagyobb érdeklődés mutatkozott a gyermekfogászati szolgáltatások iránt. A növekvő igényt házon belül már nem lehetett ellátni, így felmerült az igény egy egyedülálló módon gyermekekkel foglalkozó magánrendelőre. Erről beszélt a megnyitón dr. Schatz Balázs a DentalCoop orvosigazgatója, aki megosztotta gyerekkori horrorisztikus élményét is a sajtó képviselőivel, ami egy tejfog drasztikus eltávolítása volt egy balatoni nyaralás alkalmával… Megtudhattuk, hogy a DentalKópé gyerekfogászat filozófiája szerint a félelem leküzdése a szülőben és gyermekben is nagyon fontos cél és kulcs lehet a későbbi sikeres felnőttkori fogászati kezelések kapcsán is..

 

Mindent a kicsik fogainak egészségéért

A DentálKópénál lehetőség van ózonkezelésre, barázdazárásra, tejfog tömésre, igény esetén mód van a kezeléseket enyhe bódításban végezni. Dr. Kárász Szilvia gyerekfogorvos az éber szedáció gyakorlatát ismertette: „A nehezen kezelhető, vagy autisztikus gyermekek kezelését
megkönnyítő enyhe bódítást aneszteziológus végzi, melynek során a gyógyszeres sziruptól a gyermek ellazul, ez segíti őt az együttműködésben. Az ózonkezelés az enyhén szuvas fog egyszerű és fájdalommentes kezelése, melynek során az erősen fertőtlenítő hatású ózon elpusztítja a szuvasodást okozó baktériumokat. Ezt követi az ásványosítás, amikor magas koncentrációban fontos ásványi anyagokat és fluoridokat juttatunk a fogba.” A lézeres diagnosztika, panoráma röntgen és fogszabályozás szintén a DentálKópé szolgáltatásai közé tartozik.

A türelmes szakembereknek köszönhetően a DentalKópé nagy hangsúlyt fektet a gyermek fogorvoslás lelki hátterére, erről dr. Szilágyi Emese szájsebész beszélt. „Ha szükséges, beszoktatással kezdődik a kezelés, melynek a középpontjában a gyógyításon túl a hosszútávú prevenció áll. Hiszen nagyon sok felnőttkori panasz megelőzhető, ha biztosított gyerekkorban a megfelelő odafigyelés.”

 

 

Gyermekfogászat mesés környezetben

Az a felismerés, hogy a gyerekeknek szüksége van egy mesebeli környezetre ahhoz, hogy jól érezzék magukat vezetett egy álom megvalósulásához: ezt a csodálatos, egyedi környezetet egy fiatal grafikus, Ferth Tímea illusztrátor alkotta meg, sokszor intuitívan, egyedileg változtatva saját tervein. Két hónapon keresztül festette a rendelő falait saját kézzel, minden segítség nélkül mintegy 130 négyzetméteren. Kezelés közben a gyerekek mesét nézhetnek a fogorvosi szék fölötti képernyőn. Játszóházi hangulatot teremt a váróban lévő krétafal, a rajzasztal, a játékok és a mese, így a hazamenés sokszor nehezebb az érkezésnél.Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..